כיכר חזה עוף בזיגוג
319 ביוני 2012 מאת ayallawt
המתכון הזה מלווה אותי עוד מימי בקנדה, שם קוראים למאפה בשר טחון Meatloaf. השם העברי התקני הוא קציץ בשר אבל קשה לי לחשוב על מינוח פחות מפתה למנה היפה והטעימה הזו. קציץ…לא, עם כיכר התחלתי ועם כיכר אשאר. וכיכר אכן היא, אליפטית ונאה ונפרסת לפרוסות יפות ובקלות. הילדים שלי מתים על המתכון הזה שבכלל התחיל כדרך להיפטר מחזה עוף שישב לי במקרר.
הצילום היפה שלפניכם יצא לגמרי במקרה. צילמתי את הכיכר במחבת הקרפ המשוכללת של בעלי (שהתעקש על הרכישה ומאז השתמש בה פעמיים, אבל אני נחמדה ולבטח לא מזכירה לו את זה) מכיוון שזה אחד הכלים האחרונים שנשארו לנו במטבח ולא נמכרו באחד מעשרות ה- Garage sales שערכנו בניסיון להיפטר מחפצים לפני הטיסה ארצה. כתושבים חוזרים, עמדה בפנינו האופציה של משלוח כל רכושנו במכולה עם אחת החברות המתמחות ב-שילוח בינלאומי, או מכירת כל אוצרותינו כל מנת לקנות הכל מחדש. כשבחרנו בוילון מספר שתיים לא עלה בדעתנו עד כמה ארוך ומייגע יהיה תהליך ריקון הבית וכמה מתיש המילוי מחדש, שעד עצם היום הזה לא הסתיים.
אם ברשותכם מעבד מזון טוב וחזק, אתם יכולים בהחלט לטחון את חזה העוף בעצמכם, יחד עם כל שאר המרכיבים ולהכין את המתכון הזה במהירות שיא. אני ממליצה על מעבד מזון פשוט של חברת בראון שלצערי אין לי בה שום מניות. יום אחד אחפש לכם את הקישור. זה מכשיר החשמל הראשון שקניתי בארץ והוא אינו יקר ושווה כל שקל.
כיכר חזה עוף בזיגוג
600 גרם חזה עוף (זה מה שהיה לי במקרר. תעשו עם 500 ולא אספר לאף אחד. עשינו עסק?)
בצל גדול מקולף וחתוך לרבעים (או מגורר אם אין לכם מעבד)
רבע בגט ישן או 3 פרוסות לחם
2 ביצים
כפית שום כתוש
כף פטרוזיליה מיובשת (לא לחנוק אותי. ירד שם שלג! )
כף תערובת תבלינים אהובה עליכם. בהרט, גאראם-מסאלה, כמון-פפריקה-כוסברה-אורגנו. תתפרעו!
מלח ופלפל בכמות נאה. שלא יצא תפל.
כף שמן זית
לזיגוג:
רבע כוס קטשופ
כף רוטב סויה
כף סוכר חום
אופן ההכנה:
1. הכניסו את כל חומרי הכיכר למעבד המזון וטחנו יחד עד שהכל אחיד. עצרו מדי פעם את המעבד ועזרו לו עם כף עץ. לא טוחנים לבד? ערבבו היטב חזה עוף טחון עם שאר חומרי הכיכר בקערה (תבלינים, שום,ביצים, בצל מגורר, לחם מפורר).
2. הכי טוב לתת לתערובת לנוח במקרר לפחות לשעה. בינתיים ערבבו בקערה קטנה את חומרי הזיגוג וצפו תבנית גדולה בנייר אפייה (או אלומיניום) משומן. הפכו את תוכן קערת הבשר על התבנית ועצבו לכיכר הדוקה, מאורכת וחלקה.
3. הברישו את הכיכר בזיגוג מכל צדדיה ואפו בחום של 180 מעלות כשעה. הניחו לכיכר להצטנן לפני הפריסה. טעים חם, אדיר קר בסנדוויץ' עם מלפפון חמוץ וחרדל!
הפחדת אותי לרגע עם המעבד מזון, עדין אין לנו אחד במטבח.
אקנה עוף טחון לשבוע הבא. זה החיסרון בלגור על גבעה באמצע שום מקום,
אני עושה גיחת קניות רצינית אחת בשבוע 🙂
בינתיים, יש לי קוביות בקר בטחינה בסיר האיטי שמבעבע לאיטו על השיש..
תודה על המתכון!
מוכר לי העניין הזה של לגור באמצע שום מקום. יש לזה את היתרון של אילתור מתמיד. קוביות בקר בטחינה? מעניין! ספרי איך יצא ומה עשית..
אם יצא אכיל אעלה את המתכון אצלי בבלוג 🙂